Road racing


Motorsport er en form for sport som er utrolig stort over hele verden og det er mange former innen denne sporten. Road racing er en form for motorsport som blir utført på motorsykler. Førerne av motorsyklene innen road racing vil da kjøre rundt på en asfaltbane. Målet innen road racing er å komme gjennom banen så fort som mulig. Road racing er altså et hastighetsløp.

Farten er kun en ting som kjennetegner road racing, i tillegg til at det ofte er krappe svinger på banen og det er ofte veldig tette dueller som oppstår mellom førerne som er med i løpet.

Det mest kjente arrangementet innen road racing er MotoGP. Det regnes som et av de mest prestisjetunge løpene innen road racing. Blant annet blir det brukt helt spesielle sykler i løpet, og syklene er ikke motorsykler som man har mulighet til å kjøpe i noe butikk. Superbike VM er også et stort arrangement innen road racing. Det kjøres da med modifiserte motorsykler som er basert på en standard motorsykkel som kan kjøpes i butikk. Det er flere ulike klasser det blir kjørt i under Superbike VM, og det blir da kåret vinnere i de ulike klassene.