Dakar Rally


Dakar Rally er en helt spesiell bil og motorsykkelløp som blir arrangert årlig. Det er ASO, som står for Amaury Sport Organisation, som står for arrangeringen av løpet. Dakar Rally ble for første gang arrangert i 1978. Ideen til dette løpet kom fra Thierry Sabine, som en dag gikk seg vill i ørkenen, og den dagen han kom tilbake hadde han funnet ut at ørkenen ville være en bra plass for å arrangere et billøp.

Det opprinnelige oppsettet for løpet gikk fra Paris til Dakar, hvor løpet kun ble avbrutt av en liten ferjetur som da gikk over Middelhavet. Siste gangen løpet ble arrangert med den løypa var i 1994.

Etter det året så har Dakar Rally blitt arrangert med flere forskjellige startmål og sluttmål. Dakar Rally har blitt arrangert årlig siden 1978, med unntak av et år. 2008, som skulle vært den 30 gangen løpet ble arrangert, så ble faktisk løpet avlyst, på grunn av uroligheter i Mauritania. Løpet ble da avlyst slik at det ikke ville være unødvendig risk satt til deltagerne. Løpet var da på plass igjen i 2009 og gikk da fra Buenos Aires, gjennom Chile, og så tilbake til Buenos Aires.