Isle of Man TT 2014

Midt i mellom øyene som utgjør Storbritannia og Irland, ligger det en øy ved navn «Man», eller «Isle of Man» på engelsk. Der arrangeres det hvert år «Isle of Man TT Races». Det er et motorsykkelløp som foregår mot slutten av mai og tidlig juni. Det er et utfordrende løp, som tar deg rundt over 60 km med svingete veier, humper og dumper, hopp, steinvegger og kumlokk og annet. Her gjelder det å holde konsentrasjonen oppe, for ved farter som nærmer seg 320 km/t kan en liten feil eller et øyeblikk med mange på konsentrasjon være avgjørende for liv eller død.

Dette løpet har foregått i mer enn 100 år, og det er gjevt å kalle seg vinner. Løpet skjer over to uker, der øya bort imot invaderes av besøkende som kommer for å se motorsykkel-løpet.

Det er mange kategorier med motorsykler som kjører i dette løpet. Favorittene før løpet i 2014 var Michael Dunlop, som er nevøen til den avdøde Joey Dunlop. Den andre favoritten var John McGuinness, og begge innfridde forventingene. Dunlop vant i kategorien «Superbike TT», mens McGuinness vant i «TT Zero Race», og tok med seg sin 21. gevinst fra konkurransen. Andre merkverdige begivenheter var at banerekorden ble brutt. Den ny rekorden var det New Zealanderen Bruce Anstey som sto for, med en gjennomsnittlig fart på 212,913 km/t.

I klassen for sidevogn var det duoen Dave Molyneux fra Man, og Patrick Farrance fra England som sto øverst på podiet. Når det kom til lettvektere så vant det Dean Harrison fra England som tok øverste pallplasseringen. Nå gleder vi oss bare til løpet i 2015 som kommer til å bringe enda mer fart og spenning!