Isle of Man TT Race


Isle of Man TT er en årlig motorsykkelkonkurranse som blir holdt på Isle of Man i Irskesjøen. Det er en årlig konkurranse innen motorsykkelsport og blir sett på som en av de eldste landeveiskonkurransene for motorsykler. Isle of Man TT har blitt holdt årlig siden 1904.

Konkurransen startet opp som først og fremst en konkurranse for biler men ble etter hvert begrenset kun til motorsykler. Det var i 1907 at det første Isle of Man TT for motorsykler ble holdt og det var da Charlie Collier og Rem Fowler som stod som vinnere.

Isle of Man TT er kjent som en ganske tøff konkurranse hvor det er veldig høy fart involvert. Som kjent i mange andre lignende konkurranser følger det ofte med dødsfall, og slik er det også i Isle of Man TT. Totalt er det hele 226 liv som har gått tapt i konkurransen. Det er ganske høye tall og det har vært flere som har prøvd å boikotte konkurransen, men da uten hell. Isle of Man TT blir fortsatt arrangert årlig og regnes som et av de største konkurransene innen den type kjøring som heter road racing, som blant annet inneholder kjøring i høy fart.